GXO Logistics

"Dankzij Peripass konden we een uniform incheckproces afdwingen."

Benjamin van Ransbeeck, Operations Engineer bij GXO Logistics
GXO Logistics logo
GXO Logistics is een van de grootste wereldwijde dienstverleners op het gebied van transport en logistiek. Het bedrijf heeft vestigingen in 32 landen, met 1.505 locaties in Europa en Noord-Amerika.
België,
Asse
December 2019

“We hebben een wereldwijd team van ongeveer 1.700 IT-professionals, waardoor we snel kunnen innoveren voor onze klanten.” Als onderdeel van zijn zoektocht naar innovatie nam GXO Logistics (voorheen XPO Logistics), dat gevestigd is in Asse, contact op met Peripass.

“Elke dag passeren hier 100 tot 150 vrachtwagens, afhankelijk van hoe druk het is. Ons grootste probleem was dat er te veel vrachtwagens op de site waren door de groei van onze klanten en de schaalvergroting.”

GXO truck

Het gevolg was dat er veel opstoppingen waren op onze parkeerplaats en op elk moment van de dag stonden er meerdere chauffeurs aan de balie. Het platform heeft ons in wezen twee grote oplossingen geboden: enerzijds hebben we nu minder parkeerproblemen omdat we een grotere, schonere parking hebben waar alle chauffeurs hun vrachtwagens kunnen parkeren. En dankzij Peripass konden we een uniform check-in proces afdwingen, wat betekent dat we een veel beter idee hebben waarom de chauffeur hier is en wat er van ons wordt verwacht.”

“Dankzij Peripass konden we een uniform incheckproces afdwingen. Daardoor weten we meteen waarom een chauffeur hier is en wat we moeten doen.”

De chauffeurs worden in hun eigen taal geïnformeerd

“We ontvangen veel vrachtwagenchauffeurs uit veel verschillende landen. Peripass is daarom erg handig. Je kunt het platform gebruiken om zoveel talen in te stellen als je wilt. Het resultaat is dat chauffeurs in hun eigen taal worden aangesproken en in hun eigen taal worden geïnformeerd over de gezondheids- en veiligheidsregels op het terrein.”

GXO logistics self check-in

“Het is een heel uitgebreid pakket. We bepalen zelf de inhoud. We kunnen er alles mee doen wat we willen.”

Ook voordelig voor klanten

“Dit proces heeft ook veel voordelen voor onze klanten. De volledige flow, van binnenkomst tot vertrek, verloopt veel sneller omdat het registratieproces zo efficiënt is geworden.

Onze klanten vragen ons regelmatig om specifieke gegevens over stiptheid en bevoorrading. Met Peripass kunnen we alles analyseren, van wanneer een vrachtwagen incheckt tot wanneer de chauffeur het terrein verlaat. Zo kunnen we zien wat er met de vrachtwagen is gebeurd en of alles volgens onze klantafspraken is verlopen.”

Truck leaving Tereos site

150
vrachtwagens per dag

Uitdagingen

Te veel vrachtwagens tegelijkertijd ter plaatse
Chauffeurs uit verschillende landen, moeilijke communicatie
Geen inzicht in procesgerelateerde gegevens
Veel opstoppingen op het terrein door de grote toestroom van vrachtwagens
Lange rijen bij de balie, geen uniforme check-in
Discussies over schadeclaims en wachttijden

Wilt u weten hoe Peripass uw organisatie kan helpen?

Ontdek waarom bedrijven zoals Bridgestone, Alpro en Saint-Gobain Peripass gebruiken om hun werven te beheren. Vul het formulier in om te zien hoe onze software werkt.