Stanley Black&Decker

"De eerste behoeften in Tessenderlo kwamen neer op een betere organisatie en beheer van al het verkeer op het terrein, de taalbarrière met de vrachtwagenchauffeurs en inzicht krijgen in de locatie en status van onze wisseltrailers."

StanleyBlack&Decker logo
Stanley Black & Decker Tessenderlo is het Europese distributiecentrum van de Stanley Black & Decker groep. Het is gespecialiseerd in hand- en elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit voor zowel de doe-het-zelf- als de professionele markt. Vanuit Tessenderlo voorzien ze klanten en filialen in Europa en daarbuiten van hun producten van Stanley, Black & Decker, DeWalt, Bostitch en Powers.
België ,
Tessenderlo
Juni 2022

“Thanks to Peripass we gained a good insight into all truck movements. The result is better visibility of everything that takes place on the logistics site and a smoother flow of vehicles on the grounds.”

Op het 65.000 m2 grote terrein van Stanley Black & Decker in Tessenderlo is het een drukte van belang op de laad- en loskades. Om een goed inzicht te krijgen in alle vrachtwagenbewegingen, riep Stanley Black & Decker de hulp in van yard enabler Peripass. Het resultaat is een beter zicht op alles wat er op de logistieke site gebeurt en een vlottere doorstroming van voertuigen op het terrein. Jani Stathis, QA & Improvement Manager bij Stanley Black & Decker, legt uit hoe Peripass in de praktijk werkt.

“Op de site zagen we 3 belangrijke redenen om op zoek te gaan naar een Yard Management systeem. De initiële behoeften in Tessenderlo kwamen neer op een betere organisatie voor ons, het beheer van al het verkeer op de site, de taalbarrière met de vrachtwagenchauffeurs en inzicht krijgen in de locatie en status van onze wisseltrailers. Uiteindelijk zou dit leiden tot extra voordelen: de zichtbaarheid verbetert de veiligheid op het terrein en een geautomatiseerde oplossing verlost ons van veel papierwerk dat heen en weer moest. Bovendien verliep de doorstroming van vrachtwagens soepeler, wat natuurlijk mooi meegenomen is. In het verleden was de ontvangst van vrachtwagenchauffeurs soms lastig. We werken immers met chauffeurs van over de hele wereld. Ze spreken Hongaars, Turks, Grieks, noem maar op. Het wegnemen van de taalbarrière tussen de chauffeurs en onze beveiligingsmedewerkers was een grote uitdaging voor ons.”

“Dankzij Peripass hadden we de mogelijkheid om to-do lijsten te digitaliseren.”

“In de zoektocht naar een oplossing om deze uitdagingen tegen te gaan, kwam Stanley Black & Decker uit bij Yard Management solutions provider Peripass. In 2018 waren we op zoek naar een Yard Management-oplossing. En we weten dat er veel spelers op de markt zijn, maar op dat moment keken we naar de nieuw gevestigde spelers op de markt. Peripass is opgericht in 2017 en we hebben in 2018 contact opgenomen met Peripass. Omdat ze toen nog nieuw op de markt waren, was er de mogelijkheid om samen met Peripass aanvullende oplossingen voor onze uitdagingen te bedenken. Het was een unieke kans voor beide partijen om een softwareplatform verder te ontwikkelen met een directe verbinding naar het veld.”

Operator using the Peripass Yard Operator App

“Ondertussen hebben we die 13-punten checklist opgesplitst in een 6- en 7-punten checklist. Aan de ene kant controleert de beveiliging bij binnenkomst de buitenkant van de vrachtwagen en controleert of alles in orde is. Eenmaal aangekomen bij het laadperron kan de chauffeur de binnenkant inspecteren met behulp van de digitale checklist. We hebben deze splitsing gemaakt op basis van de juiste taken voor de juiste persoon.”

“Ondertussen hebben we die 13-punten checklist opgesplitst in een 6- en 7-punten checklist. Aan de ene kant controleert de beveiliging bij binnenkomst de buitenkant van de vrachtwagen en controleert of alles in orde is. Eenmaal aangekomen bij het laadperron kan de chauffeur de binnenkant inspecteren met behulp van de digitale checklist. We hebben deze splitsing gemaakt op basis van de juiste taken voor de juiste persoon.”

“Peripass is bij Stanley Black & Decker vooralsnog een stand-alone platform, dus het is niet gekoppeld aan een TMS-, WMS- of ERP-systeem. Elke ochtend wordt er een Excel-sheet geüpload met de planning voor ons inkomend en uitgaand transport. Dit schema bevat ook de tijden waarop de transporten die dag worden verwacht. De voorinschrijving vindt plaats vanaf het platform: een QR-code wordt per e-mail vanuit het platform naar de chauffeur gestuurd. Deze kan worden gebruikt om zich eenvoudig te registreren bij de self-service kiosk. Tegelijkertijd ziet de chauffeur ook alle informatie in de e-mail: zijn referentienummer, de verwachte tijd waarop hij zijn lading hier kan ophalen of achterlaten.”

Geautomatiseerde ontvangst van bestuurders

“Met de hulp van Peripass werden meerdere problemen tegelijk aangepakt, te beginnen met een efficiëntere voorregistratie. Het was voor ons belangrijk dat we de vele vrachtwagens die we dagelijks ontvangen niet één voor één hoefden voor te registreren. Gelukkig is het in het nieuwe systeem mogelijk om alle vrachtwagens in één batch te uploaden, zodat ze allemaal in één keer geregistreerd worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om ad hoc voorregistraties te doen Het systeem is zeer configureerbaar, zodat er snel extra informatie kan worden toegevoegd.”

“Daarna, bij aankomst op de logistieke locatie, volgt de registratie van de chauffeurs. Met het oog op een snellere en efficiëntere registratie op het terrein is de ontvangst volledig gedigitaliseerd. Centraal hierin staat de selfservice kiosk. Daar kan de chauffeur de gewenste taal kiezen, waarna het systeem hem voor de rest van het proces in zijn eigen taal te woord staat. Vervolgens scant hij zijn QR-code, wat meteen minder kans op fouten geeft dan wanneer hij een lang nummer moet intypen. Op basis hiervan bepaalt het systeem vervolgens in welke stroom de chauffeur terechtkomt. De oplossing wordt niet alleen gebruikt voor al het transport, maar ook voor het registreren van bezoekers en aannemers. Daarna verloopt alle communicatie ook via sms. De chauffeur ontvangt zijn pincode en instructies om ofwel naar de wachtende parkeerplaats te rijden, of direct naar het juiste laaddock.”

“Met het oog op een snellere en efficiëntere registratie op de site, is de receptie volledig gedigitaliseerd.”

Someone using a Peripass kiosk

“Om de chauffeurs toe te wijzen aan een laad- en loskade op de parkeerplaats gebruiken de dispatchers de ‘drag & drop’ functionaliteit in het dispatch dashboard. Daar kunnen ze zien welke chauffeurs geregistreerd zijn op de site. Vervolgens kunnen ze de vrachtwagen naar de gewenste locatie slepen, waarna de chauffeur automatisch een bericht ontvangt met het dock waar hij verwacht wordt. Met één beweging in het dispatch dashboard, om vrachtwagens naar de juiste locatie te sturen, wordt automatisch een sms verstuurd. Op deze manier is de chauffeur ook direct op de hoogte wanneer hij waar verwacht wordt. Zodra de vrachtwagens geladen of gelost zijn, verlaten ze het terrein uiteraard weer met behulp van de pincode.”

“Om de chauffeurs toe te wijzen aan een laad- en loskade op de parkeerplaats, gebruiken de dispatchers het ‘slepen en neerzetten’.”

“Voor Stanley Black & Decker is de geautomatiseerde dispatchingfunctie ook een pluspunt. “Op basis van de specifieke flows die we hebben gedefinieerd, weet het systeem dat een bepaalde vervoerder altijd naar hetzelfde dock moet. De chauffeur hoeft alleen zijn pincode in te voeren en dan wordt hij automatisch op het gewenste tijdstip naar zijn vertrouwde dock gestuurd, zonder te hoeven wachten op een handmatige toewijzing.”

Soepeler werken via een mobiele app

Bridgestone yard operator using Peripass

“Bovendien heeft Stanley Black & Decker mobiele apparaten op de site geïntroduceerd die compatibel zijn met de Yard Operator App van Peripass. Deze apparaten worden gebruikt door onze twee rangeerders. Als er een wisseltrailer verplaatst moet worden, zorgen zij daarvoor. Vroeger moesten we daar een telefoontje voor plegen. Als een trailer die net gelost is nu naar een specifieke parkeerplaats moet, verplaatsen we hem via drag & drop in Peripass naar de gewenste locatie. De rangeerder krijgt dan automatisch een bericht met de opdracht op zijn toestel. Zodra hij de opdracht heeft bevestigd, kan hij de trailer verplaatsen. Tot slot kan hij aan de hand van een foto bevestigen dat de trailer daadwerkelijk op de juiste parkeerplaats staat.”

“De verschillende veiligheidscontroles voor trailers op het laadperron verlopen ook efficiënter via de app. De operatoren kunnen op hun toestel verschillende punten afvinken en waar nodig foto’s nemen als bewijs. Tot slot worden er voordat de vrachtwagens het terrein verlaten diverse foto’s gemaakt, bijvoorbeeld van het trailernummer. Bij diefstal later in het proces kunnen die foto’s gebruikt worden voor verzekeringsdoeleinden.”

“De verschillende veiligheidscontroles voor trailers op het laadperron verlopen ook efficiënter via de app.”

Inzicht in de logistieke stromen

“Eindelijk heeft Stanley Black & Decker nu real-time zichtbaarheid van de locatie. Het dispatch dashboard laat visueel zien welke truck wanneer bij welk laad- en losperron staat. Elke status wordt duidelijk weergegeven in het systeem met behulp van kleurcodes. De operator kan ook zien of de vrachtwagen aan het laden, lossen of gesloten is via het pictogram in de trailer. Als het laden of lossen voltooid is, wordt er een vinkje gezet.”

“Voor de operators in het magazijn is het erg handig dat ze kunnen selecteren op inkomende en uitgaande stromen, zodat ze een goed beeld hebben van de werklast die hen te wachten staat. Het is natuurlijk ook mogelijk om gegevens uit het verleden op te vragen. Bijvoorbeeld om te controleren van wanneer tot wanneer een chauffeur aanwezig was op de locatie. Deze zichtbaarheid maakt ook effectief werfbeheer mogelijk. Als je, zoals wij, een heel groot terrein hebt, is het soms moeilijk om trailers te vinden. Omdat we nu alle bewegingen via de app registreren, kunnen we de trailers snel lokaliseren.”

ArcelorMittal warehouse

Volgende stappen

Jani Stathis kijkt tevreden terug op het implementatieproces: “We hadden weinig problemen en als die er waren, werden ze snel opgelost. Door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem werd het snel geaccepteerd door de medewerkers.”

In een volgende fase wil Stanley Black & Decker Peripass ook koppelen aan de toegangscontrole, zodat ook dat aspect geautomatiseerd wordt. “Dat we dat hebben uitgesteld heeft vooral te maken met IT-zaken, maar samen met Peripass kijken we hoe we dit kunnen oplossen. In een later stadium willen we ook kijken wat contactloze ‘documentafhandeling’ voor ons kan betekenen. Als we daar komen, zou dat weer een enorme stap voorwaarts zijn op het gebied van efficiëntie.”

“Door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem hebben de medewerkers het snel geaccepteerd.”

180
vrachtwagens per dag

Wilt u weten hoe Peripass uw organisatie kan helpen?

Ontdek waarom bedrijven zoals Bridgestone, Alpro en Saint-Gobain Peripass gebruiken om hun werven te beheren. Vul het formulier in om te zien hoe onze software werkt.